bloody-mary

Top 5 remedii naturiste pentru mahmureală

Mahmureala este o un eveniment ce nu poate fi evitat în special după sărbători. De obicei în această perioadă oamenii tind să consume mai multe alimente pline de grăsimi și să bea mai mult alcool decât de obicei.

Deși acest lucru este de evitat, mulți sunt cei care încalcă această regulă și fac excese alimentare. Iar după un astfel de eveniment este foarte important să știi cum să îți revii. Și ce poate fi mai bine primit decât niște remedii naturiste pentru mahmureală?

Remedii naturiste pentru mahmureală

remedii-naturiste
Sursa foto: www.natures-health-foods.com

1. Banane – bananele conțin potasiu ceea ce le transformă într-un remediu eficient împotriva mahmurelii. În această situație, corpul pierde foarte mult potasiu iar o banană mâncată imediat după trezire poate ajuta în acest sens.

Tudor Mateescu aici. Hai in comunitatea Naturolog.

4 Retete Naturale: Superbe si Gratuite!

Reteta 1 o primesti instant, dupa ce ai completat formularul de mai jos.

2. Miere de albine – mierea este unul din alimentele cele mai prolifice cu efecte miraculoase asupra sănătății. Fructoza este o substanță care ajută corpul să metabolizeze alcoolul și aduce un aport important de potasiu, ca și bananele. De fapt aceste două alimente pot fi combinate și pot grăbi recuperarea.

3. Roșii – probabil ați auzit despre cei care tratează mahmureala cu celebrul cocktail Bloody Mary. Surprinzător, au mare dreptate atunci când fac asta. Roșiile sunt bogate în vitamine, minerale și enzime care ajută la eliminarea alcoolului din organism. O rețetă originală este amestecul de suc de roșii mixat cu piper cayenne, zahăr și suc de lime.

bloody-mary
Sursa foto: www.foodservicenews.net

4. Apa – nu există leac pentru mahmureală mai bun decât apa. Un lucru important de reținut este faptul că trebuie să consumi apa în timp ce bei alcool și după. Apa ajută la distilarea alcoolului din organism și previne mahmureala de a doua zi, menținând corpul hidratat.

5. Ghimbirul – această rădăcină este recunoscută de foarte mult timp ca fiind un remediu excepțional împotriva grețurilor. Și în cazul mahmurelii ghimbirul este o alegere deosebită. Astfel, un ceai de ghimbir făcut din câteva bucăți de rădăcina amestecate în 4 cești de apă și lăsat la infuzat timp de 10 minute poate face minuni în cazul mahmurelii. Plus că este foarte eficient și în cazul răcelilor!

remedii-naturiste
Sursa foto: blog.suplimente-naturiste.com

Cu toții trebuie sa experimentăm efectele mahmurelii măcar o dată în viață.  Însă este la fel de important și să știm cum sa le facem față!

Ți-a plăcut articolul?
The following two tabs change content below.
Mihaela Turcu
Pasionată de natură, mâncare vegană, rețete și remedii naturiste. --> Abonează-te gratuit la newsletter (apasă aici) pentru a păstra legătura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *