Naturolog.ro

Rețete și remedii din natură

tarta-capsuni-fara-zahar
Distribuie

Curios fiind să încerc o spumă de căpșuni, m-am pus s-o prepar. Din păcate mi s-a părut destul de grea și grețoasă, așa că m-am gândit să transform spuma într-o tartă.

Ingredientele De Care Ai Nevoie Pentru Tarta De Căpșuni  Cu Brânză De Vaci

Ingrediente
  • albuș de la patru ouă
  •  brânză de vaci 700 gr
  • pentru îndulcire în loc de zahăr brun (2-3 linguri) se poate folosi o banană coaptă bine
  • 500 gr căpșuni
  • suc de lămâie una două linguri
  • 100 gr căpșuni bucățele
  • 100 gr căpșuni pentru ornamentare
  • făină albă ecologică – 4 linguri cât să îngroașe compoziția
  • 50 gr cireșe pentru ornamentare

Pașii Pe Care Trebuie Să-i Parcurgi Pentru A Obține Aluatul Tartei De Căpșuni

  1. Se bat albușele spumă
  2. Se pasează cele 500 gr de căpșuni cu zahărul și se lasă la înmuiat sau cu banana se pot da prin blender
  3. Brânza de vaci se freacă bine cu cele patru gălbenușe de ou
  4. Se amestecă inregredientele de mai sus și se adaugă făina omogenizând bine.
  5. Se dă la rece 20-30 de minute (opțional)
  6. Se adaugă și bucățelele de căpșuni
  7. Se ornamentează deasupra cu bucățile de căpșuni și cireșe.

Sau Pasul Leneșului …

Se pot blendui toate ingredientele dintr-o tură într-un mixer, iar aluatul se toarnă direct în forma de copt – nu văd de ce nu ar ieși la fel de bun!

Se toarnă totul într-o formă de tartă de ceramică tapetată cu unt și griș. Se dă la cuptorul preîncins 40-45 de minute. Se poate face testul cu paiul/scobitoare/bețigaș de lemn pentru a vedea dacă s-a copt – dacă pe pai nu se lipește, aluatul e copt. La mine după 40 de minute, era perfect coaptă – absolut nimic nu s-a lipit de scobitoare!

Poze Tartă De Căpșuni Cu Produsul Înainte Și După Copt

Ți-a plăcut articolul?
The following two tabs change content below.
Pasionat de metode naturale de gătit, simple și sănătoase. --> Abonează-te gratuit la newsletter (apasă aici) pentru a păstra legătura! Autor al cărții Rețete Alese Pe Îndelete Culese.

Latest posts by Tudor Mateescu (see all)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai mult

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.

Închide