rufe-uscat

Și tu îți usuci hainele în casă?

În anotimpul rece umiditatea ne dă bătăi de cap. Ai observat ce greu se usucă rufele tale când afară e rece? De aici pleacă și idea de a usca hainele în casă. Din dorință de a economisi timp, lăsăm hainele la uscat în casă sau pe calorifer fără să ne gândim la consecințe.

Dar această obișnuită este lipsită de efecte secundare? Hmm… să ne mai gândim o dată zic. Poate părea ciudat însă conform celor mai recente cercetări (ce ne-am face fără cercetătorii scoțieni, în cazul acesta) uscatul hainelor în casă poate dăuna grav sănătății.

usuci-haine
Sursa foto: fanatik.ro

Ei au descoperit că hainele ce sunt puse la uscat  în interiorul casei pot pune în pericol sănătatea persoanelor ce suferă de rinită, astm sau varii alergii. În acest caz, în casele respective s-a înregistrat un nivel crescut de umiditate ce vine de la rufe.

Tudor Mateescu aici. Hai in comunitatea Naturolog.

4 Retete Naturale: Superbe si Gratuite!

Reteta 1 o primesti instant, dupa ce ai completat formularul de mai jos.

Acest studiu a inclus 100 de locuințe și a descoperit că 87% din persoanele care își făceau un obicei din uscarea hainelor în casă aveau un nivel mai ridicat de umiditate în aer. În unele situații s-au înregistrat până la 2 litri de apă în aer din cauza rufelor.

Umiditatea favorizează apariția mucegaiului și a acarienilor de praf. Acestea pot duce la apariția infecțiilor pulmonare în special la persoanele care au un sistem imunitar slăbit (persoanele bolnave care fac chimioterapie sau cele bolnave de SIDA).

haine-in-casa
Sursa foto: romaniatv.net

Rosalie Menon, unul din coordonatorii studiului a sugerat folosirea automatelor de hârtie pentru uscarea rufelor. Singurul impediment îl reprezintă însă cheltuielile prea mari.

O altă variantă ar fi includerea în cadrul construcțiilor viitoare a spațiilor de uscare a hainelor ce pot înlătura posibile probleme de sănătate. “Aceste spații trebuie ventilate şi încălzite separat de celelalte părţi ale locuinţei”, a concluzionat Rosalie Menon.

Voi cum va uscați rufele în anotimpul rece?

Ți-a plăcut articolul?
The following two tabs change content below.
Mihaela Turcu
Pasionată de natură, mâncare vegană, rețete și remedii naturiste. --> Abonează-te gratuit la newsletter (apasă aici) pentru a păstra legătura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *