plante-de-apartament

Plantele de apartament purificatoare de aer

Autor: Sevin Aivas
Atunci când ne luăm o plantă pentru decorarea unei camere din casă, nu ne gândim că aceea plantă ne poate aduce și anumite beneficii.

Nu demult s-a descoperit că anumite plante decorative din casele noastre sunt și purificatoare de aer.

Dacă nu știați, în aerul respirat în locuințele noastre, se găsesc numeroase substanțe care dăunează sănătății, una dintre acestea fiind tricloretilena, care poate cauza amețeli, dureri de cap, greață, vomă și, în cel mai rău caz, chiar coma. Tricloretilena provine din cerneală, adezivi, vopseluri etc.

O altă substanță des întâlnită se găsește in vaporii de formaldehidă, aceștia apărând din șervețelele de curățare a feței, hârtia igienică, hârtia cerată sau materialele sintetice. Vaporii de formaldehida pot irita nasul, gura și a gâtul. Alte substanțe ar mai fi benzenul și amoniacul.dracaena-881535_640

Tudor Mateescu aici. Hai in comunitatea Naturolog.

4 Retete Naturale: Superbe si Gratuite!

Reteta 1 o primesti instant, dupa ce ai completat formularul de mai jos.

În urma studiilor efectuate de NASA, a reieșit că anumite plante pot elimina până la 87% din toxinele din aer. În următoarele rânduri vă voi enumera câteva dintre aceste plante și efectele lor în interiorul locuințelor noastre.

Ficusul și crizantema purifica aerul din interior prin eliminarea formaldehidei.
Dracaena elimină substanțele eliberate de vopseluri, adezivi și lacuri.
Crinul Păcii ajută la reglarea nivelului umidității din încăperi.

Alte plante purificatoare de aer pentru interior sunt: curmalul pitic, chlorophytum (planta păianjen), aglaonema, palmierul bambus, floarea flamingo, iedera dracului, gerbera, limba soacrei etc.

Ți-a plăcut articolul?
The following two tabs change content below.
Monica P.

Monica P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *