Pâine Neagră Cu Tărâțe, Suc De Pepene Și Semințe De Pepene

În sezonul estival, când te topești la soare nu strică să încerci o pâine inedită și răcoroasă - chiar de presupune să dai drumul la cuptor.

Astfel am conceput următoarea pâine, care a crescut superb. De data aceasta este o pâine fără maia, căci fiind plecat la munte​ nu mi-am luat maiau cu mine - ci am criogenat-o la congelatorul frigiderului.

Rețeta Pâinii Cu Suc De Pepene Și Semințe De Pepene

  • 10 gr drojdie de panificație
  • un pahar de 200 gr tărâțe fine de grâu
  • 500 gr făini neagră
  • 600 gr făină albă
  • o halbă de bere (500 gr) plină cu suc de pepene (eu l-am diluat cu apă)
  • adaos de apă la nevoie: 100 - 150 gr
  • sare de himalaya - un pahărel de țuică de 25 gr
  • o mână curată de semințe de pepene

Se dizolvă drojdia conform indicațiilor și se amestecă ingredientele următoare: făinurile, drojdia, lichidele, tărâțele. 

Se lasă la crescut 1-2 ore în funcție de căldura din bucătărie.​ Se scoate aluatul pe masă, i se dă preforma și se lasă la odihnit 20 de minute acoperit. Între timp se pregătește un ceaun mare, tapetat cu mălai.

Tudor Mateescu aici. Hai in comunitatea Naturolog.

4 Retete Naturale: Superbe si Gratuite!

Reteta 1 o primesti instant, dupa ce ai completat formularul de mai jos.

Se lasă la crescut 1-2 ore în funcție de căldura din bucătărie.​ Se scoate aluatul pe masă, i se dă preforma și se lasă la odihnit 20 de minute acoperit. Între timp se pregătește un ceaun mare, tapetat cu mălai.

Se transferă pâinea în ceaun și se mai lasă la crescut 30 de minute. Se stropește pe urmă și se presară mălai și făină. Se stropește iară și se presară pe urmă semințele de pepene.

Se dă la cuptorul preîncins 30 de minute cu capac la ceaun și pe urmă încă 30 de minute cu focul dat mai încet, până se rumenește bine și când este bătută sună a gol.​

Se lasă la răcit 10 minute cu ușa cuptorului deschisă, pe urmă la răcit pe un grătar. După aceea se bate cu de arsură cu un cuțit.

Mai jos sunt pozele cu pașii intermediari și rezultatul.​

Ți-a plăcut articolul?
The following two tabs change content below.
Tudor Mateescu
Pasionat de metode naturale de gătit, simple și sănătoase. --> Abonează-te gratuit la newsletter (apasă aici) pentru a păstra legătura! Autor al cărții Rețete Alese Pe Îndelete Culese.
Tudor Mateescu

Latest posts by Tudor Mateescu (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *