Naturolog.ro

Rețete și remedii din natură

sparanghel
Distribuie

Astăzi vă ofer o rețetă delicioasă pentru o după-amiază plăcută, în familie, și anume: Orez cu ciuperci și sparanghel.

Mai întâi, să vedem de ce ingrediente avem nevoie.

orez-ciuperci-sparanghel

Ingrediente Orez cu ciuperci și sparanghel:

  • o pungă de ciuperci mixte congelate;
  • o cană de orez;
  • o ceapă medie;
  • o lingură drojdie inactivă;
  • ulei de măsline;
  • vegeta, făcută în casă;
  • sparanghel;
  • lămâie (pentru suc).

orez-ciuperci-sparanghelMod de preparare Orez cu Ciuperci

Pas 1: Am pus ciupercile în cratiță la foc mediu.

Pas 2: Când a început să iasă apă din ele, am dat la foc mediu și am adăugat ceapa, tocată mărunt. Le-am călit în suc propriu, până apa a scăzut.

Pas 3: Am adăugat o cană de orez (250g) și am lăsat pe foc, vreo 2 minute.

Pas 4: Separat, am făcut 1l de supă – am fiert apa și am pus 2 linguri cu vegeta făcută în casă.

Pas 5: Am adăugat apa peste orez și am lăsat să fiarbă la foc mic, amestecând, din când în când.

Pas 6: Când orezul s-a umflat, am oprit focul și am pus vreo 3 linguri de ulei de măsline, am amestecat și l-am servit cu 1 lingură de drojdie inactivă, pe deasupra.

Pas 7: Am pregătit sparanghel fiert la abur.

Mod de servire Orez fiert cu ciuperci și sparanghel:

Orezul pregătit, cu o 1 lingură de drojdie inactivă pe deasupra și sparanghel fiert la abur, totul așezonat cu o lingură de ulei de măsline și suc de lămâie.

Ți-a plăcut articolul?
The following two tabs change content below.
”Mens sana in corpore sano”

Latest posts by Laura Rascu (see all)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai mult

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.

Închide