Hai in Mexic: Salată de Nopal (cactus)

Românii au o istorie gastronomică profund dezvoltată și gustoasă. Cine nu a fost plecat măcar o dată pe alte meleaguri și a rămas poftind la mâncarea tradițională de acasă? Însă cu siguranță nu e un păcat să încerci variații ale mâncărurilor ce aparțin altor culturi.

Cea mexicană de exemplu are o mare influență în toată lumea. Cele mai cunoscute rețete sunt desigur cele de taco (pentru ei taco este echivalentul shawormei noastre mâncate la 4 dimineața, după club). Însă recent a început să se impună și celebrul cactus. “Cum să mănânci ceva ce înțeapă?” a fost prima mea întrebare. Dar totuși, trăim într-o eră modernă. Totul este posibil!

Salată de nopales -rețetă

Tudor Mateescu aici. Hai in comunitatea Naturolog.

4 Retete Naturale: Superbe si Gratuite!

Reteta 1 o primesti instant, dupa ce ai completat formularul de mai jos.

salata-cactus
Sursa foto: cefacemimi.ro

Ingrediente: 250 g nopales, 50 g ceapă roșie, 30 g coriandru, 100 g roșii, 50 grame porumb dulce, ulei de măsline, 1 lime.

Cum se prepară?

În primul rând, un  video  legat de modul în care se pot curăța nopales te va ajuta să cunoști mai bine această plantă.

Înainte de a începe orice operațiune ai grijă să treci nopales-ul sub un jet de apă pentru a-l curăța de excesul de suc în care stă la marinat. Tăie-l cubulețe și apoi ocupă-te de ceapă și roșii. Adaugă boabele de porumb fiert. Asezonează spre final cu sare, piper, zeamă de lime, ulei și coriandru. Rezultatul e delicious, ușor și îți poate sprijini cu succes tentativele de a intra la dietă.

cacus-nopales
Sursa foto: southernazhomes.com

De asemenea, în salată mai poți adaugă și puțină brânză proaspătă (feta sau de ce nu, telemea), cubulețe de avocado și oregano. Deja mi se face dor de vară.

Ce părere aveți despre salată aceasta?

Ți-a plăcut articolul?
The following two tabs change content below.
Mihaela Turcu
Pasionată de natură, mâncare vegană, rețete și remedii naturiste. --> Abonează-te gratuit la newsletter (apasă aici) pentru a păstra legătura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *