Dovlecei umpluți cu legume și orez – Rețetă ideală de post

Când vrei o mâncare sănătoasă, pune dovlecel pe masă!

Dovleceii sunt legume la îndemâna oricui și sunt accesibili oricărui buzunar. Vă voi prezenta o rețetă cu adevărat delicioasă, foarte sănătoasă, ideală pentru vegetarieni și pentru zilele de post.

Această rețetă se prepară foarte rapid, în maxim 30 de minute masa este servită și nu este costisitoare!

dovlecel-umplut-orez-legume-naturolog2
Sursa poza: naturolog.ro

Ingrediente rețetă:

Tudor Mateescu aici. Hai in comunitatea Naturolog.

4 Retete Naturale: Superbe si Gratuite!

Reteta 1 o primesti instant, dupa ce ai completat formularul de mai jos.

  • 3 dovlecei
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă
  • 3 linguri bulion de casă
  • 2 roșii
  • 1 cartof mediu
  • 150gr orez
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare: 

Dovlecei umpluți cu legume și orez

1Se spală bine dovleceii și se taie pe jumătate.
Dovlecei
Sursa poza: naturolog.ro
2Se curăță dovleceii de miez. Recomand să folosiți o linguriță.
dovlecel-curatat
Sursa poza: naturolog.ro
3Orezul se spală bine de câteva ori și se lasă la înmuiat până se toacă toate legumele.
orez-inmuiat
Sursa poza: naturolog.ro
4Se toacă mărunt miezul de la dovlecel.
dovlecel-tocat-marunt
Sursa poza: naturolog.ro
5Se pune separat, într-un vas mare.
dovlecel-tocat
Sursa poza: naturolog.ro
6Se toacă mărunt ardeiul gras și roșiile cubulețe.
rosii-tocate
Sursa poza: naturolog.ro
7Se adaugă peste dovlecel și ardei.
dovlecel-rosii-tocate
Sursa poza: naturolog.ro
8Se taie ceapa mărunt și se adaugă peste celelalte legume.
ceapa-tocata
Sursa poza: naturolog.ro
9Se scurge orezul și se adaugă peste legumele mărunțite.
orez-legume
Sursa poza: naturolog.ro
10Se adaugă pătrunjel, sare și piper și o lingură de bulion de casă și se amestecă bine.
legume-amestecate
Sursa poza: naturolog.ro
11Se curăță, spală și se taie felii cartoful.
cartof-felii
Sursa poza: naturolog.ro
12Într-un vas de yena se pun 2 linguri de bulion de casă.
bulion-yena
Sursa poza: naturolog.ro
13Se adaugă 2 linguri de ulei de măsline.
bulion-ulei-masline
Sursa poza: naturolog.ro
14Acum adăugați dovleceii, în poziție verticală.
dovlecei-yena
Sursa poza: naturolog.ro
15Se vor umple cu toată compoziția obținută.
dovlecei-umpluti-legume
Sursa poza: naturolog.ro
16Deasupra fiecărui dovlecel umplut se pune o felie de cartof.
Sursa poza: naturolog.ro
17Se completează până la jumătate cu apă.
dovlecei-apa
Sursa poza: naturolog.ro
18Se pune capacul vasului de yena și se bagă la cuptorul preîncălzit.
Sursa poza: naturolog.ro
19Se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumenesc dovleceii.
Sursa poza: naturolog.ro
20Se servește cu pătrunjel proaspăt.
dovlecel-umplut-orez-legume-naturolog2
Sursa poza: naturolog.ro

Sper că v-am făcut curioși! Aștept cu interes și alte rețete de dovlecei umpluți.

Ți-a plăcut articolul?
The following two tabs change content below.
Pasionată de natură, mâncare vegană, rețete și remedii naturiste. --> Abonează-te gratuit la newsletter (apasă aici) pentru a păstra legătura! Autor al cărții Rețete Alese Pe Îndelete Culese

Latest posts by Daniela Rusu (see all)

7 thoughts on “Dovlecei umpluți cu legume și orez – Rețetă ideală de post”

  1. Super reteta. Imi place ca uleiul este pe “exterior” si presupun ca se poate renunta lejer la el. Si astfel obtii o mancare de post/vegana fara ulei prajit, foarte sanatoasa.

    De asemenea pentru lenesii ce vor un spor de viteza, legumele se pot toca folosind un robot de bucatarie 🙂

     
    1. intradevar sunt deliciosi
      eu am adaugat un pic de ulei presat la rece si am preferat in loc de bulion doar rosii date prin razatoare .
      Multumesc din suflet.

       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *