Naturolog.ro

Rețete și remedii din natură

Distribuie

Aceasta este o rețetă de pește foarte simplă și rapid de realizat.

Ingrediente

  • 2 bucăți de pește Dorada
  • cartofi tăiați felii
  • sare
  • zeamă de lămâie

Mod De Preparare

Se curăță peștele dorada foarte bine de solzi, măruntaie și bronhii. Se stropește peștele cu zeama de lămâie pe interior și exterior. Se sărează pe interior și pe exterior. Se poate condimenta și cu cimbru sau busuioc.

Se așează în vasul de yena în formă de înot și se pune cartofii în vas cu niște apă și vin.

Se bagă la cuptorul preîncins cam 45-60 de minute având grijă din când în când să fie stropiți peștii cu sosul din vas pentru a nu se arde. Când cartofii sunt gata se poate scoate vasul și servii alături de un mujde de usturoi care se poate turna proaspăt cu 5-10 minute înainte de a scoate preparatul din cuptor sau după, în funcție de preferințe.

A se observa că acest preparat nu conține ulei încins. Se poate adăuga și ulei după preferințe.

Mai jos este galeria foto cu dorada la cuptor în vas de yena.

Ți-a plăcut articolul?
The following two tabs change content below.
Pasionat de metode naturale de gătit, simple și sănătoase. --> Abonează-te gratuit la newsletter (apasă aici) pentru a păstra legătura! Autor al cărții Rețete Alese Pe Îndelete Culese.

Latest posts by Tudor Mateescu (see all)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai mult

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.

Închide