chifteluțe-legume

Chifteluțe De Legume De Post (by Dana)

De curând am citit pe internet o rețetă de chifteluțe vegetariene (de Post), care mi s-a părut extrem de interesantă, însă, am dorit să adaug câteva ingrediente, plăcute mie la gust.

*Țin să menționez de la început că pozele nu sunt senzaționale, dar gustul… mmmm! 🙂

chifteluțe-legume

Ingrediente necesare:

Tudor Mateescu aici. Hai in comunitatea Naturolog.

4 Retete Naturale: Superbe si Gratuite!

Reteta 1 o primesti instant, dupa ce ai completat formularul de mai jos.

  • 1 ceapă mare
  • 4 morcovi medii
  • 3 cartori medii-mari
  • 250 g porumb boabe
  • 200 g dovlecel (eu am avut congelat)
  • 1 ardei kapia roșu
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 lingură de pesmet de susan
  • 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă
  • 2 linguri de ulei
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare Chifteluțe de Post by Dana:

Se curăță și se spală bine toate legumele.

chifteluțe-legume

Cartofii se taie cubulețe și se pun la fiert.

Între timp, legumele (exceptând porumbul – pe care l-am lăsat boabe) se bagă la blender pentru mărunțire.

chifteluțe-legume

Se adaugă pesmetul de susan și fulgii de drojdie inactivă (în cantitățile mai sus menționate).

chifteluțe-legume

După ce se răcesc cartofii fierți se amestecă cu celelalte legume.

chifteluțe-legume

Se adaugă si porumbul fiert și condimentele (sare și piper), după preferințe.

chifteluțe-legume

Se amestecă toată compoziția.

Acum, formează biluțe de compoziție, udându-te pe mâini cu apă, pentru a nu te lipi.

chifteluțe-legume

Toate chifteluțele se adaugă pe tava de cuptor, în care am pus hârtie de copt și două linguri de ulei.

Tava se adaugă în cuptorul preîncălzit la maxim (10 minute).

chifteluțe-legume-7

Se lasă la copt, la foc mediu, 15 minute pe o parte și apoi încă 10 minute pe cealaltă parte, până se rumenesc bine.

chifteluțe-legume

Rezultatul este excepțional! Aceste chifteluțe de legume (de post) sunt foarte bune, sănătoase, pline de legume și oferă sațietate și vitalitate.

Ți-a plăcut articolul?
The following two tabs change content below.
Pasionată de natură, mâncare vegană, rețete și remedii naturiste. --> Abonează-te gratuit la newsletter (apasă aici) pentru a păstra legătura! Autor al cărții Rețete Alese Pe Îndelete Culese

Latest posts by Daniela Rusu (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *