O ceasca de ceai cald este exact lucrul de care ai nevoie atunci cand te lupti cu o raceala. Dar de ce este ceaiul atat de eficient in a ne face sa ne simtim mai bine? In primul rand, ceaiurile sunt incarcate cu o varietate de ingrediente diferite pline de beneficii pentru sanatate. Cele mai bune ceaiuri pentru tratarea racelii si gripei includ ceaiul de menta, ceaiul de musetel, ceaiul de ghimbir si ceaiul de hibiscus.
In functie de tipul de ceai pe care il bei, vei obtine si o multime de alte beneficii, inclusiv un sistem imunitar mai puternic. Atat ceaiurile cu cofeina, cat si ceaiurile din plante contin proprietati benefice care ajuta organismul atunci cand lupta impotriva bolilor, asa ca indiferent de ce fel de ceai bei, cu siguranta te va face sa te simti mai bine in cel mai scurt timp!
Ceaiul de menta
Menta este o planta linistitoare, care poate ajuta la combaterea simptomelor unei raceli, calmand durerile de gat si promovand relaxarea organismului. Aceasta planta are, de asemenea, proprietati antivirale si poate ajuta la ameliorarea tusei, la reducerea inflamatiei si la eliminarea congestiei. Menta are un gust placut de racoros, iar atunci cand este servita ca ceai fierbinte, te poate incalzi din interior spre exterior.
Ceaiul de musetel
Musetelul este o alta planta care este excelenta pentru a calma atat corpul, cat si mintea. Folosit in medicina de sute de ani, musetelul are beneficii dovedite pentru sanatate, fiind util in reducerea simptomelor racelii, intarirea sistemului imunitar si inlaturarea inflamatiilor. Aceasta planta este foarte buna la gust atunci cand este consumata singura in ceai, dar este deosebit de gustoasa cand este savurata cu o lingurita de miere.

Ceaiul de ghimbir
Ghimbirul ajuta la combaterea simptomelor racelii datorita proprietatilor sale antiinflamatorii si anti-greata. Totodata, acesta poate reduce problemele bolilor respiratorii, ajutand la desfundarea nasului si la imbunatatirea respiratiei. Pe langa combaterea racelii, ghimbirul este de folos si pentru tratarea bolilor cardiovasculare, cancerului, dementei, etc.
Ceaiul de hibiscus
Cunoscut si sub numele de roselle, hibiscusul este o planta rosie, plina de vitamina C si fier. Mai mult decat atat, hibiscusul contine o multime de antioxidanti, motiv pentru care este deosebit de benefic in tratarea simptomelor de raceala si gripa. Cu un gust acrisor, similar cu cel al merisorului, hibiscusul este deseori adaugat in amestecurile de ceai de plante impreuna cu alte fructe, ierburi si condimente.
Latest posts by Daniela Rusu (see all)
- Fructe indicate si neindicate pentru slabire - iulie 21, 2023
- Sfaturi de îngrijire a pielii pentru vară: Urmați aceste sfaturi pentru o piele radiantă - iulie 6, 2023
- Cele mai bune ceaiuri pentru tratarea racelii - mai 10, 2023