pofte

Ce spun poftele despre sănătatea ta?

Toată lumea are pofte! Nu e doar o caracteristică a femeilor însărcinate ci este un lucru normal pentru toată lumea. Însă conform specialiștilor atunci când avem pofte corpul încearcă să ne transmită anumite informații, în special faptul că avem nevoie de anumiți nutrienți.

Dar ce spun poftele despre sănătatea ta?

Știai că fiecare poftă în sine indică anumite carențe?

Ciocolata – cui nu-i place să mănânce ciocolată? Însă atunci când organismul îți cere să mănânci ciocolată gândește-te că poate ai nevoie de o doză de magneziu. Ciocolata este bogată în magneziu, iar femeile în special au parte de un nivel mai scăzut de magneziu în a doua jumătate a ciclului menstrual. De aici și dorința mare de a mânca acest aliment divin. Alte alimente bogate în magneziu sunt alunele, nucile, migdalele, orezul brun, legumele verzi, pâinea integrală și semințele de dovleac.

Tudor Mateescu aici. Hai in comunitatea Naturolog.

4 Retete Naturale: Superbe si Gratuite!

Reteta 1 o primesti instant, dupa ce ai completat formularul de mai jos.

poftele-alimentare
Sursa foto: sanatate.acasa.ro

Carne – dorința nestăvilită de a mânca carne poate indica o carență de fier sau zinc. Aceste două elemente sunt foarte importante pentru o bună funcționare a sistemului imunitar. Astfel dacă nivelul de zinc nu este corect corpul tău poate fi mai predispus la răceli, infecții, unghii, păr și piele nesănătoase. Cele mai bune surse de zinc sunt carnea roșie, fructele de mare, spanac, brânzeturile, pâinea integrală și lintea.

Lactate – dacă ți-e poftă de lactate atunci poate ar trebui să incluzi mai mult calciu în organism. Ai nevoie de calciu pentru dinți, oase, mușchi și nervi sănătoși. În acest caz trebuie să consumi mai mult lapte, somon, brânză, iaurt, broccoli și migdale.

Grapefruit – pofta de amar poate indica afecțiuni cardiovasculare. Fie că este vorba despre grapefruit, pelin sau anghinare, corpul tău le poate folosi pentru a curăță sângele de toxine și poate îmbunătăți circulația spre inimă.

pofte-carente
Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Cafea – pofta de cafea poate indica carențe de fosfor, fier, sare și sulf. Pentru a remedia această problemă ar trebui să consumi mai mult ficat, pește, usturoi, ceapă, carne roșie, sare și ouă.

Acordând o mai mare atenție organismului nostru putem descoperi și remedia anumite carențe ce pot dăuna pe termen lung!

Ți-a plăcut articolul?
The following two tabs change content below.
Mihaela Turcu
Pasionată de natură, mâncare vegană, rețete și remedii naturiste. --> Abonează-te gratuit la newsletter (apasă aici) pentru a păstra legătura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *