Dovleacul (Cucurbita maxima) este un aliment natural, extrem de sănătos şi delicios. Dovleacul este un remediu foarte mult folosit în medicina populară românească. Printre beneficiile extraordinare ale dovleacului, amintim:

- Protejează organismul de răceală şi întăreşte sistemul imunitar, datorită bogăţiei în vitamina C.
- Aduce un aport însemnat de calciu, esenţial pentru sănătatea oaselor.
- Protejează ochii de boli grave, datorită conţinutul bogat în luteina şi zeaxantină.

- Beta-criptoxantina, un carotenoid care se găseşte în dovleac are rolul de a proteja articulaţiile. Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, persoanele care au consumat cu regularitate dovleac prezentau un risc redus de a suferi de poliartrită.
- Previne apariţia cancerului la plămâni, sâni şi prostată, acest efect protector fiind oferit de betacarotenul care se găseşte din plin în dovleac
- Dovleacul este util în diete, deoarece oferă senzaţia de saţietate, fără să aducă un surplus de calorii. O jumătate de cană cu piure de dovleac conţine 5 grame de fibre şi 40 de calorii.
- Putem spune despre dovleac că are grijă de sănătatea inimii, deoarece este bogat în potasiu. Menţine un nivel normal al tensiunii arteriale şi reduce riscul de a suferi un infarct.
- Pentru doamne, in general: previne apariţia ridurilor şi redă strălucirea tenului.
The following two tabs change content below.
Pasionată de natură, mâncare vegană, rețete și remedii naturiste.
--> Abonează-te gratuit la newsletter (apasă aici) pentru a păstra legătura!
Autor al cărții Rețete Alese Pe Îndelete Culese
Latest posts by Daniela Rusu (see all)
- Festivalul Rovegan, oportunitate pentru consumatori si producatori deopotriva - October 7, 2020
- Dulceață de păpădie - April 6, 2017
- Mic Dejun Rapid: Avocado Cu Lămâie - April 27, 2016