4 motive importante să renunți la margarină

 Când eram mai mică obișnuiam să mănânc destul de frecvent pâine cu margarină și gem. E drept că și “margarina avea alt gust atunci”, vorba bunicii mele. Însă treptat am înlocuit margarina cu untul făcut în casă și să răresc și diminețile când luam micul dejun sub această formă.

Acum mai mănânc pâine cu unt și gem doar când mi se face poftă, iar la margarină am renunțat complet. Iar în urmă descoperirii unor informații destul de sumbre despre margarină, pot spune că am luat o decizie înțeleaptă.

De ce să renunți la margarină? Cât mai repede!

Tudor Mateescu aici. Hai in comunitatea Naturolog.

4 Retete Naturale: Superbe si Gratuite!

Reteta 1 o primesti instant, dupa ce ai completat formularul de mai jos.

1. Cum se face? – margarina este un produs obținut în laborator. Ea a apărut prima data în timpul celui de-al Doilea Război Mondial deoarece untul se procura greu, Așa că o echipă de americani au pus umărul la treabă și au încălzit diferite tipuri de uleiuri vegetale la peste 150 de grade Celsius (la această temperatură toate vitaminele sunt distruse). Mai apoi, rezultatul a fost hidrogenat cu ajutorul unor catalizatori de nichel pentru a se putea întări.

efectele-margarinei
Sursa foto: sanatate.bzi.ro


2. Acizi dăunători – Procesul de hidrogenare duce la formarea acizilor grași numiți “trans” care sunt dăunători pentru organism deoarece blochează arterele, cresc colesterolul și provoacă cancer. Conținutul bogat de nichel poate duce și el la probleme renale, pulmonare și depresie.

3. Crește riscul îmbolnăvirilor – conform unor studii realizate de cercetătorii australieni din Sydney, grăsimile polinesaturate regăsite în margarină pot provoca cele mai multe tipuri de cancer. Astfel, doctorul Vivienne Reeve a hrănit două grupuri de șoareci cu grăsimi saturate și polinesaturate. Ea a descoperit că șoarecii care consumaseră doar grăsimi saturate erau protejați împotriva cancerului de piele în timp ce tabăra opusă a dezvoltat rapid acest tip de cancer.

4. Crește colesterolul – margarina crește colesterolul total și contribuie la diminuarea colesterolului bun (HDL). Totodată aceasta mărește cu până la 5 ori riscul de cancer, micșorează calitatea laptelui matern precum și reacția la insulină.

Desigur că la rândul sau și untul conține foarte multe grăsimi ale căror consum excesiv poate duce la formarea bolilor cardiovasculare. Însă din două rele îl alegem pe cel mai puțin rău, așa-i?

Mai jos puteți viziona un filmuleț cu diferențele între margarină și unt. Enjoy! 

Ți-a plăcut articolul?
The following two tabs change content below.
Mihaela Turcu
Pasionată de natură, mâncare vegană, rețete și remedii naturiste. --> Abonează-te gratuit la newsletter (apasă aici) pentru a păstra legătura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *