Prăjitură de post cu căpșuni

Când postești e destul de greu să mănânci diversificat. Desigur există foarte multe legume și produse de post care îți pot da idei, însă ce te faci dacă îți este poftă de ceva dulce? E greu în cazul asta, știu.

De aceea internetul este extrem de util pentru descoperirea unor rețete noi și gustoase. Și mai ales simple! Ca următoarea rețetă care te va cuceri cu siguranță. Pentru că se prepară atât de repede și e atât de gustoasă!

Prăjitură cu căpșuni

Tudor Mateescu aici. Hai in comunitatea Naturolog.

4 Retete Naturale: Superbe si Gratuite!

Reteta 1 o primesti instant, dupa ce ai completat formularul de mai jos.

prajitura
Sursa foto: divainbucatarie.ro

Ingrediente:
1 cană zahăr
1/2 cană ulei
1 cană apă minerală
2 căni făină
1 zahăr vanilat
1 praf de copt
3 linguri fulgi de nucă de cocos
căpșuni

Cum se prepară?
Amestecă făina cu nuca de cocos, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și sarea într-un castron mai larg. Fă o gropiță în mijloc cu lingură și toarnă apa minerală și uleiul. Amestecă totul până se omogenizează și încorporează încet căpșunile.

Poți folosi căpșuni congelate sau proaspete dacă găsești. Nu e nicio diferență între ele, doar că cele naturale vor da o culoare mai aprinsă prăjiturii. Poți turna acest aluat în forme de brioșe mici sau chiar într-o tavă de chec.

Lasă-le să se coacă timp de 30-40 de minute și apoi scoate-le și lasă-le la răcit. Sunt perfecte la o ceașcă de cafea dimineața sau la un ceai fierbinte înainte de culcare.

Mai multe astfel de rețete delicioase găsiți pe site-ul Dulciuri fel de fel de unde este luată și rețeta prezentată (doar că am înlocuit zmeură cu căpșuni).

Poftă bună!

De ce să mănânci căpșuni? 

capsuni-beneficii
Photo source: foodart.ro

Căpșunile luptă împotriva cancerului – datorită conținutului mare de antioxidanți, căpșunile (alături de mere, varză, broccoli) au puterea de a proteja organismul de boli canceroase.

Protejează ficatul – vitamina K prezentă în căpșuni ajută ficatul să se detoxifice și tratează afecțiunile bilei.

Dietă – totodată căpșunile pot reduce nivelul de zahăr din sânge, te fac să te simți sătul pentru o lungă perioadă de timp și curăță organismul de impurități.

Vitamina C – căpșunile sunt o sursă bogată de vitamina C, vitamină ce protejează împotrivă inflamațiilor, anemiilor, infecțiilor și cancerului.

Ți-a plăcut articolul?
The following two tabs change content below.
Mihaela Turcu
Pasionată de natură, mâncare vegană, rețete și remedii naturiste. --> Abonează-te gratuit la newsletter (apasă aici) pentru a păstra legătura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *