Dulceață de păpădie

Păpădia reprezintă o plantă medicinală apreciată pentru proprietățile ei terapeutice: curață organismul, stimulează activitatea ficatului, vindecă diabetul. Rădăcinile de păpădie sunt considerate un remediu natural în tratamentul unor variate afecțiuni datorită acțiunii acestora asupra organismului: depurativă, sudorifică, diuretică, stimulatorie, fiind utilizate și ca tratament cosmetic pentru un ten mai luminos.

Păpădia ajută și la vindecarea: anemiei, acneei, celulitei, varicei, reumatismului, hemoroizilor, fermentațiilor intestinale, tulburărilor de metabolism, eczemelor, inflamației ganglionilor, gutei, litiazei biliare, litiazei renale.
Sursă: wikipedia.org

Ingrediente dulceață de păpădie:

Tudor Mateescu aici. Hai in comunitatea Naturolog.

4 Retete Naturale: Superbe si Gratuite!

Reteta 1 o primesti instant, dupa ce ai completat formularul de mai jos.

-1kg flori de păpădie
-1kg zahăr
-1l apă
-4 lămâi tocate cu coaja cu tot

Mod de preparare dulceață de păpădie:

Se iau florile de păpădie și se pun în apa fierbinte, apoi se aduc până la punctul de fierbere, apoi se lasă pe foc mic aproximativ 2 minute. Apoi, se lasă vasul acoperit 20 de minute și se strecoară lichidul prin presarea florilor de păpădie.

Sucul de păpădie rezultat se amestecă cu cu un kilogram de zahăr și se fierbe 5 minute. Se adaugă 4 lămâi tocate, cu coajă cu tot și se fierbe încă 5 minute. În tot acest timp se amestecă permanent. Se ia de pe foc, se lasă să stea 30 de minute în vas acoperit. Dupa care se pun în borcane pentru păstrare.

dulceata-de-papadie

Poți consuma dulceața de păpădie fie ca un aliment obișnuit, însă fără a abuza de ea, fie ca remediu naturist în afecțiuni precum cele pulmonare, hepatice, ale aparatului locomotor, în răceli, bronșite, inflamații ale gâtului, reumatism sau tuberculoză.

Beneficiile păpădiei

Indiferent că este consumată sub formă de dulceață, de ceai, de sirop sau de salată, păpădia aduce o mulțime de beneficii sănătății, printre care amintim:

  • Scade nivelul colesterolului;
  • Combate eficient constipația;
  • Stimulează vezica biliară, contribuind la creșterea cantității de bilă;
  • Calmează crizele hepatice dureroase;
  • Favorizează eliminarea toxinelor din organism, indiferent dacă acestea sunt de natură infecțioasă, alimentară sau din mediu;
  • Ameliorează psoriazisul, eczemele și acneea.
Ți-a plăcut articolul?
The following two tabs change content below.
Pasionată de natură, mâncare vegană, rețete și remedii naturiste. --> Abonează-te gratuit la newsletter (apasă aici) pentru a păstra legătura! Autor al cărții Rețete Alese Pe Îndelete Culese

Latest posts by Daniela Rusu (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *