Cum Să Pui Corect Cantitea Exactă De Făină Fără S-o Cântăreşti – Trucul Rapid #2

Dacă am scris despre tehnica rapidă a sucului de lămâie, vreau să-ți arăt acum un alt truc rapid, un truc al brutarului!

Acest truc al brutarului (cum îmi place să-l denumesc, pentru că-l folosesc pentru pâinea în casă) poate fi aplicat pentru orice ingredient din orice rețetă pe care o pregătești (în mod repetat).

Cum Să Pui Corect Cantitea Exactă De Făină De Care Ai Nevoie La O Reţetă Fără S-o Cântăreşti !

Dacă faci pâine des în casă, sau o rețetă pe care o repeți de mai multe ori, acest truc îți va fi de foarte mare folos.

Iată de ce ai nevoie:

Tudor Mateescu aici. Hai in comunitatea Naturolog.

4 Retete Naturale: Superbe si Gratuite!

Reteta 1 o primesti instant, dupa ce ai completat formularul de mai jos.

  • De un cântar electric (o singură dată!)
  • De un recipient de plastic/sticlă transparent
  • Făină
  • Un marker permanent

Metoda:

  1. Se pune recipientul pe cântar și se cântărește făina până la 50 gr.
  2. Iei pe urmă recipientul de pe cântar și-l agiți ușor să se niveleze făina (îl poți și lovi ușor de masă).
  3. Când făina s-a nivelat însemnezi cu maker-ul permanent nivelul făinii și scrii cantitatea.
  4. Repeți procedeul pentru cantitățile: 100, 150, 250, 350, 400 (și tot așa, în funcție de cât de mult îți permite recipientul!)
  5. Atenție: gradarea va fi valabilă doar pentru acel tip de făină pe care l-ai folosit. Dacă vei folosi alte făinuri s-ar putea să difere cantitatea exactă. Poți face o probă, să vezi dacă diferența este semnificativă pentru diverse făinuri. Dacă da, atunci poți să mai pregătești un alt recipient gradat!

Pont: acest truc poate fi folosit pentru orice ingredient (apă, ulei, semințe, griș, mălai, alte făinuri, etc).

Avantajul major pe care ți-l oferă această metodă este că o dată folosit procedeul, nu mai trebuie să stai cu cântarul sau să faci rețetele “după ochi”. Vei avea o exactitate matematică și spor mai mult în bucătărie!

Atenție când speli vasul să nu ștergi gradajul!

Ți-a plăcut articolul?
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *