ciuperci cuptor umplute capia masline

Ciuperci la cuptor, umplute cu capia, ceapa si marar si stropite cu ulei de masline

O rețetă foarte ușor de făcut, atunci când nu ai chef să stai ore în bucătarie, este aceasta: ciuperci coapte la cuptor și umplute cu legume. Desigur, putem alege dintre un număr infinit de combinații de legume, dar hai să vedem și această rețetă ușoară, de bază, potrivită pentru începători.

Eu am ales să combin ardei capia cu ceapă, mărar și ulei de măsline. Atenție, însă! Nu folosiți orice ulei de măsline! Alegeți neapărat un ulei gustos, aromat și parfumat. Vă recomand să cautati sticlele pe care se specifică faptul că măslinele provin din Spania, iar uleiul extravirgin a fost obținut prin presare la rece. Uitați-vă și după mențiuni ce indică faptul că uleiul este aromat/parfumat. E foarte important! Ca idee, eu folosesc întotdeauna ulei de masline Picasol, cu măsline din Spania.ciuperci cuptor umplute capia masline

Deci, ingrediente:

• Ardei capia
• Ceapă
• Mărar proăspat
• Ciuperci mari
• Ulei de măsline aromat
• Sare

Tudor Mateescu aici. Hai in comunitatea Naturolog.

4 Retete Naturale: Superbe si Gratuite!

Reteta 1 o primesti instant, dupa ce ai completat formularul de mai jos.

Cum am preparat:

Am tocat foarte mărunt ardeiul capia, ceapa, mărarul și cozile de la ciupercuțe și le-am amestecat într-un bol. Peste ele am presărat sare neiodată.

De ce contează că sarea să fie neiodată?

–Pentru că am observat ca sarea neiodată este mult mai sărată decât cea iodata și deci, mai gustoasă și economică.

Mai departe, am umplut ciupercile, spălate în prealabil, cu legumele tocate, apoi le-am stropit cu ulei de măsline și le-am introdus în cuptor pe un capac de vas de sticlă termorezistent.

Înca ceva! Nu este necesar să indepărtați coaja de pe cuperci. Nu se simte diferența la gust sau la aspect. Puteți găti ciupercile foarte bine cu tot cu acea coajă.

Revenind, ciupercile umplute au fost gata în aproximativ 20 de minute.

Am ales să nu mai călesc legumele tocate înainte de a umple ciupercile, pentru că nu-mi plăcea gustul final. Astfel, au ieșit mult mai bune direct coapte împreună cu ciupercile.

Pofta Bună!

Aștept să-mi spuneți într-un comentariu cum vi s-a părut rețeta și ce combinații folosiți voi pentru umplutură.

Ți-a plăcut articolul?
The following two tabs change content below.
Monica P.

Monica P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *